Дівчата одягли стару форму, що вважається пережитком радянського минулого

У Чернівцях школярки вирішили прийти на 1 вересня до школи у шкільній формі часів Радянського Союзу. Їх помітили у Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка. Фото з дівчатами показали у соцмережах.

Скандал в Чернівцях

Фото школярок у формі радянського зразка оприлюднили в соцмережі. Їх розкритикували за вибір вбрання на День знань, оскільки Україна намагається декомунізуватися та позбутися радянського минулого.

Журналісти ТСН повідомили, що дівчат у парку Шевченка сфотографувала керівниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук. Вона й поцікавилася у дітей, з якої вони школи.

З’ясувалося, що ці двоє підлітків приїхали до Чернівців із села, аби зустрітися з друзями та відзначити День знань.

Чому форма часів СРСР має бути заборонена

Тим часом одна із засновниць групи “Батьки SOS” Альона Парфьонова, яка й опублікувала це фото, зазначила, що часто помічає на дітях 1 вересня, або на святі Останнього дзвоника подібні шкільні форми.

“Ця традиція була просто невмируща… Як не дивно, на заході України дуже часто (трапляються такі випадки. – Ред.) – як невмирущий атрибут, були ці білі фартухи з мереживом”, – зауважила вона.

На її думку, це має припинитися, оскільки така форма є символом радянщини. Вона каже, це все одно, що якби хтось зі школярів почепив на себе футболку з символом “Z”, який Росія використовує у війні проти України.

Нагадаємо, блогер з Полтави, який плював у військових, відправився у СІЗО на 60 діб.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦