Російські міни вбивають окупантів після підриву Каховської ГЕС

Після того, як росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС на лівому березі Дніпра, їхні міни, якими була закладена територія біля ГЕС, винесло течією до позицій російських бойовиків.

Гуменюк про мінні поля росіян

Через те, що міни тепер хаотично розкидані, окупанти подекуди опинилися у пастці на лівобережжі Дніпра. Про це у коментарі 24 каналу повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк.

Вона зауважила, що міни розкидано стихійно й безконтрольно. “Немає карти полів, тому дуже часто, намагаючись протиснутись до берега, окупанти підриваються на своїх же пастках”, – додала Гуменюк.

За словами керівниці ОП СОО, через цю ситуацію окупантам також складно повертати втрачені позиції. Тим більше, що міни вбухають й під час обстрілів російських позицій.

Що відомо про підрив Каховської ГЕС

Уночі 6 червня 2023 року окупована російськими військами Каховська гідроелектростанція була підірвана. Внаслідок вибуху гребля ГЕС була пошкоджена, що призвело до затоплення близько 100 тисяч гектарів земель у Херсонській та Дніпропетровській областях.

Офіційні особи України заявили, що підрив ГЕС був воєнним злочином і актом екоциду. Росію звинуватили в навмисному завданні шкоди інфраструктурі України.

Російські чиновники спочатку стверджували, що підрив ГЕС був викликаний “техногенною катастрофою”. Однак пізніше вони змінили свою історію, заявивши, що підрив був спричинений “українськими диверсантами”.

Міжнародні організації, такі як Організація Об’єднаних Націй та Європейський Союз, засудили підрив Каховської ГЕС.

Підрив Каховської ГЕС призвів до масштабних гуманітарних наслідків для населення України. За даними ООН, близько 50 тисяч людей були змушені покинути свої домівки внаслідок затоплення. Також було завдано значної шкоди сільському господарству та екології регіону.

Пропонуємо дізнатися, як українські захисники деокупували Роботине.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦