Спецслужби РФ мобілізовані на запобігання провокаціям та путчам

Російська влада вважає, що після загибелі одного з керівників приватної військової компанії “Вагнер” Євгена Пригожина в рф існує загроза нового військового заколоту.

Про це російському виданню The Moscow Times повідомили два близьких до Кремля співрозмовника й урядовець, який раніше служив у силових структурах.

Хто готує заколот

За даними джерел, спецслужби вже працюють над тим, щоб проконтролювати й не допустити подібної ситуації, яку “Вагнер” організував наприкінці червня, коли загони приватних військових підняли бунт та рушили на Москву.

Близькі до Кремля джерела кажуть, що Євген Пригожин своїм путчем 23 червня кинув виклик командуванню армії, а ще — не послухався особистого наказу президента. “Тому був визнаний загрозою режиму”, – сказали джерела.

Тим часом аналітик International Crisis Group Олег Ігнатов висловив припущення, що багато вагнерівців звинувачують у загибелі Пригожина російську владу. Він нагадав, що після смерті Пригожина Путін видав указ, яким зобов’язав вагнерівців, аби припинити діяльність, аби перейти у лави збройних сил РФ.

Нагадаємо, очільник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин пророкував власну загибель. Це сталось перед падінням його приватного літака у Тверській області РФ

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦