Українців закликали довіряти лише офіційній інформації та фільтрувати повідомлення у соцмережах

Головне управління розвідки України попередило громадян, що російська влада підготувала нову інформаційну атаку, аби дискредитувати Україну в очах міжнародної спільноти та знизити рівень довіри українців до дій влади.

Що готує Росія

У ГУР зауважили, що 25 серпня російський диктатор Володимир Путін особисто затвердив черговий етап інформаційної війни у медіапросторі не лише України, а й світу. Таким чином він намагатиметься переконати міжнародну спільноту не допомагати Україні відвойовувати захоплені росіянами території.

Які фейки розганятимуть росіяни

Зазначається, що російська пропаганда запевнятиме, що в Україні будуть масово мобілізувати до війська неповнолітніх, літніх людей, хворих та людей з інвалідністю.

Також буде дискредитуватися українська влада, аби українці вважали, що військове командування готове поступитися територіями заради перемовин про мир.

У ГУР кажуть, що росіяни будуть використовувати наратив, що США бачать на посту президента України Віталія Кличка.

Також лунатиме інформація про значні втрати України на війні й про неефективність контрнаступу.

Очікується, що росіяни розганятимуть інформацію, що в Україні не вистачає грошей на соціальну підтримку населення, що всі гроші йдуть на війну та осідають у кишенях чиновників.

Цьому росіяни протиставлятимуть “чудове життя” на окупованих територіях – з’являтиметься інформація про начебто вищі зарплати, більші пенсії, кращий розвиток інфраструктури тощо.

У ГУР вважають, що росіяни маніпулюватимуть інформацією, зливаючи так звані “секретні документи”.

Пропонуємо дізнатися, як насправді проходитиме мобілізація в Україні та у яких регіонах посилять призов.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦