Мешканці Москви заявили про чергову атаку дронів в Люберцях

У ніч проти 28 серпня у Москві лунали вибухи. Російська влада заявила, що ППО збило всі повітряні цілі.

Що відомо про атаку дронів

Мер Москва Сергій Собянін заявив у своєму Телеграм-каналі, що у районі Люберців знищено безпілотник, який летів у напрямку до Москви. “Попередньо постраждалих та руйнувань немає. Екстрені служби працюють на місці події”, – додав він.

Тим часом російські пабліки зазначають, що один зі збитих дронів впав за 5 км від заводу з виробництва гвинтокрилів в місті Люберці. Тут і виклали відео та фото, як ППО збивала дрон у мікрорайоні Коренево в селищі Краскове.

Що відомо про завод в Люберцях

Російський завод з виробництва гвинтокрилів в місті Люберці під Москвою, який відомий як “Мі-Вертольоти”, є одним з найбільших у світі виробників гвинтокрилів. На заводі працює близько 10 000 осіб, і він випускає широкий спектр гвинтокрилів, включаючи військові, цивільні та спеціальні гвинтокрили.

Завод був заснований в 1939 році як завод № 39, і він був одним з перших заводів у Радянському Союзі, які почали виробляти гвинтокрили. У 1950-х роках завод був перейменований в завод № 242, і він став головним центром виробництва гвинтокрилів для радянських військових.

У 1990-х роках завод був приватизований і перейменований в “Мі-Вертольоти”. Завод продовжує виробляти гвинтокрили для російських військових.

На цьому заводі виготовляють багатоцільові гвинтокрили Мі-8, бойові Мі-24,
Мі-26, Мі-35, Мі-28 та Мі-17

Завод “Мі-Вертольоти” є одним з ключових підприємств російської військової промисловості, і він відіграє важливу роль у забезпеченні російських збройних сил гвинтокрилами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦