Вночі 24 серпня український десант висадився в Криму та виконав всі поставлені бойові завдання, знищивши особовий склад ворога та його техніку.

Сайт ТСН.ua поспілкувався з експертами та зібрав всі подробиці про гучну операцію українських спецпризначинців на території окупованого Криму.

Раніше ми писали про знищення ворожого С-400 у Криму.

Спецоперація ГУР в Криму: де та коли

Близько 5 ранку 24 серпня на мисі Тарханкут пролунали вибухи, які чули в районі населених пунктів Маяк та Оленівка. У розвідці підтвердили цю інформацію та заявили, що там ще відбувся бій між українськими військовими та окупантами. Участь у цьому брали плавзасоби та авіація, на яких висадилися розвідники спільно з ВМС.

Прапор України вивісили в Криму

Українські розвідники розповіли, що успішно виконали всі поставлені цілі та завдання спецоперації. Після завершення операції Сили оборони України покинули півострів без втрат в особистому складі та зброї.

Головне управління розвідки Міноборони України навіть показали відео з цим символічним моментом.

Яких втрат зазнали окупанти після рейду ГУР в Крим

Представник ГУР Андрій Юсов пояснив, що під час спецоперації було пошкоджено чотири російські швидкохідні катери та ліквідовано мінімум 30 російських військових.

Зауважимо, що в селі Маяк розміщено базу 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ.

На мисі Тарханкут розташовано радіолокаційний вузол – РЛК “Небо-М” та РЛС “Каста-2Е2”, а по периметру росіяни облаштували позиції для ППО.

Також на мисі є тренувальний полігон, де проходить навчання піхота армії РФ. Берег укріплений фортифікаційними спорудами, щоб бути захищеними від атак з моря.

Цю територію російські військові використовують для запуску ракет “Онікс” по портовій інфраструктурі України.

Навіщо була проведена спецоперація в Криму

Очільник ГУР Кирило Буданов заявив, що спецоперація із висадкою розвідників у Криму 24 серпня була необхідною для підняття духу українців та повернення їм віри у можливість перемоги України не тільки на материковій частині, але й на півострові Крим.

При цьому 23 серпня на мисі Тарханкут було знищено ворожу ЗРК С-400 “Тріумф”, яких у РФ є не так багато. Для росії це матиме системні наслідки, оскільки це був сучасний засіб ППО.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦