В Україні після низки скандалів взялися за реорганізацію військкоматів

Міністерство оборони України вирішило зацифрувати військові комісаріати

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив про реорганізацію роботи Територіальних центрів комплектування. Їм обіцяють відкрити доступ до державних реєстрів та оцифрувати роботу військкоматів. Це має відбутися вже восени.

Що чекає на ТЦК

Резніков сказав, що наразі йдуть домовленості з різними державними установами задля того, аби покращити роботу військкоматів.

“До середини осені ми оцінюємо, що вийдемо на більш серйозну цифровізацію Центрів комплектації, колишніх військкоматів”, – сказав міністр та пояснив, що це дозволить працівникам ТЦК мати доступ до реєстрів МВС, Міністерства юстиції, ЦВК, МЗС та Державної прикордонної служби.

За його словами таке рішення спростить і життя пересічних українців, яким доведеться “менше ходити коридорами – тільки коли безпосередньо необхідно там з’явитися”.

Що відомо про скандали з військкоматами

Нагадаємо, у липні 2023 року президент Володимир Зеленський анонсував нові резонансні події, пов’язані з перевіркою керівників Територіальних центрів комплектування (ТЦК та СП).

Глава держави зазначив, що правоохоронці будуть пильніше слідкувати за роботою військкоматів та їхніх керівників, щоб “винні були притягнуті до відповідальності згідно із законом”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦