Сніданок називають більш важливим для людини, ніж обід чи вечеря

Найкращим часом для сніданку вважаються перші дві години після сну. Це пов’язано з тим, що після сну рівень цукру в крові знижується, і сніданок допомагає його підвищити.

Сніданок також допомагає зарядити енергією на весь день і покращити концентрацію уваги.

Чому снідати важливо

Ідеальний сніданок повинен містити складні вуглеводи, білок і корисні жири. Складні вуглеводи забезпечують організм енергією, білок допомагає будувати та відновлювати м’язи, а корисні жири є джерелом вітамінів і мінералів.

Чим краще снідати

Добре збалансований сніданок може включати такі продукти:

  • Вівсянка з фруктами й горіхами
  • Яйця з тостом
  • Гречка з йогуртом і ягодами
  • Сир з хлібцем
  • Каша з молоком і медом

Якщо ви не можете снідати протягом перших двох годин після пробудження, вам необхідно змінити звичку. Дієтологи кажуть, що сніданок допомагає підтримувати рівень цукру в крові, що може покращити ваш настрій і енергію.

Яким має бути здоровий сніданок

Обирайте на перше приймання їди складні вуглеводи, овочі, фрукти, цілозернові продукти та бобові.

Додайте білок до свого сніданку. Білок допомагає вам відчувати себе ситим довше і покращує роботу мозку.

Обмежте споживання простих вуглеводів, таких як цукор і білий хліб. Прості вуглеводи швидко підвищують рівень цукру в крові, а потім так само швидко знижують його.

Використовуйте здорові жири, такі як оливкова олія, авокадо і горіхи. Жири допомагають вам відчувати себе ситим довше і покращують роботу мозку.

Раніше фахівці назвали продукт, який варто їсти щодня.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦