Українська стронгвумен Ольга Лящук вдруге у кар’єрі здобула титул найсильніша жінка

Спортсменка з України Ольга Лящук перемогла у змаганнях Women’s Open на Shaw Classic, що проходили у США з 19 по 20 серпня.

Про це повідомляється в Інстаграм-акаунті allthingsstrongman.

Вона підтвердила свій титул найсильнішої жінки планети вже вдруге – 2022 року Ольга Лящук виборола перше місце в змаганнях America Strongest Man and Woman, що проходили в Лас-Вегасі.

Що стосується найсильніших чоловіків, то перше місце у змаганнях посів американець Браян Шоу.

Хто така найсильніша жінка Ольга Лящук

Ольга Лящук – українська стронгвумен, яка здобула звання найсильнішої жінки планети у 2022 році. Вона народилася 1 червня 1985 року в місті Донецьк, Україна.

Лящук почала займатися силовими видами спорту у віці 16 років. У 2014 році вона виграла свій перший чемпіонат світу з паверліфтингу. У 2019 році вона стала першою українкою, яка виграла Arnold Classic, один із найпрестижніших турнірів з паверліфтингу у світі. У 2022 році Лящук виграла змагання World’s Strongest Woman, ставши першою українкою, яка здобула цей титул.

Досягнення Ольги Лящук

Спортсменка здатна підняти понад 300 кг у присіді, понад 200 кг у жимі лежачи та понад 300 кг у становій тязі.

Ольга 2019 та 2020 р. перемагала у змаганнях Arnold Pro Strongwoman 2020 (США), у 2019 році стала рекордсменкою Guinness World Record Book.

Вона є рекордсменкою Національного реєстру рекордів України.

Має звання “Майстер спорту України”.

Раніше ми вже писали про всесвітньо відому українську спортсменку Еліну Світоліну, якій влаштували справжні овації в Лондоні.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦