Усім нам знайома ситуація, коли ми не можемо заснути. Ми обертаємося в ліжку, дивимося на годинник, і час біжить, а ми все ще не можемо заснути. Це може бути дуже неприємно, особливо, якщо вже за кілька годин має пролунати звук будильника, що сповістить про потребу займатися важливими справами.

Є кілька речей, які ви можете зробити, щоб змусити себе заснути за лічені хвилини. Ось кілька порад:

  • Створіть спокійну і релаксуючу атмосферу в спальні. Це означає, що ви повинні створити темну, тиху і прохолодну обстановку. Ви також можете використовувати заспокійливі аромати, такі як лавандова олія, або слухати заспокійливу музику.
  • Створіть регулярний режим сну. Це означає лягати спати і прокидатися в один і той же час щодня, навіть у вихідні. Це допоможе вашому організму встановити природний ритм сну.
  • Дотримуйтеся здорового режиму харчування. Вживайте вечерю за кілька годин до сну і уникайте кофеїну та алкоголю перед сном.
  • Регулярно займайтеся спортом. Фізичні вправи допомагають поліпшити якість сну. Однак уникайте інтенсивних фізичних вправ занадто близько до сну.
  • Відмовтеся від електронних пристроїв перед сном. Синє світло від екранів електронних пристроїв може порушити сон.

Якщо ви не можете заснути через 20 хвилин, встаньте з ліжка і займіться чимось релаксуючим, наприклад, читанням книги або прослуховуванням музики. Не повертайтеся в ліжко, поки не відчуєте себе втомленим.

Якщо ви дотримуєтесь цих порад, ви зможете швидше засинати і спати краще.

Існує й метод “швидкого засинання”, яким користуються військові. Для цього треба лежачи на спині заплющити очі та почати дихати повільно, зосереджуючи увагу на вдиху та видиху. Уявляйте, що ви лежите десь у комфортному місці, поруч вас тихо та безпечно. Потрібно намагатися не думати ні про, що збуджує нервову систему. За 10-20 глибоких вдихів та видихів організм має впасти у сон.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦