Мешканець США протягом 30 років навіть не здогадувався, що двері його сараю на фермі підпирає камінь, що вартує 75 тисяч доларів.

Про те, що камінь може бути цінним, фермер дізнався випадково. Він згадав, як попередній власник ферми розповідав, що 1988 року він з батьком побачив, як над їхньою фермою пролітав метеорит. Тож чоловік він вирішив віддати камінь на експертизу.

Експерти визначили, що “підпорка для дверей” має космічне походження. До того ж це був один з найбільших метеоритів, коли-небудь зареєстрованих у Мічигані.

Геолог Центрально-Мічиганського університету Мона Сірбеску охарактеризувала знахідку так: “Це найцінніший зразок, який я коли-небудь тримала у руках, як у фінансовому, так і в науковому плані”.

Власник ферми Девід Мазурек назвав камінь “Едмор” – це великий залізно-нікелевий метеорит, що має 12% нікелю. Час від часу діти фермера носили до його школи, аби показати друзям та вчителям. Проте згодом Мазурек продав свій метеорит за 75 тисяч доларів Планетарію Абрама Мічиганського державного університету, заповівши 10 відсотків виграшу кафедрі гео та атмосферних наук CMU.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦