Українська синоптикиня Віра Балух спрогнозувала, чого очікувати українцям від погоди восени. Вересень зустріне теплом та сонцем.

В коментарі Gazeta.ua вона зауважила, що у вересні відбуватиметься поступовий перехід від літніх до осінніх процесів. Перша половина місяця буде теплою та посушливою, як влітку. Згодом стане холодніше.

За словами Балух, у порівнянні з останніми десятиріччями середня осіння температура буде на градус Цельсія вищою. У західних регіонах України навіть спостерігатимуться аномально високі температури.

Сильне похолодання відбудеться, коли середньодобова температура стійко знизиться до 15 градусів Цельсія. Точний прогноз буде за 3-5 днів.

У жовтні та листопаді середня температура теж буде вищою за норму, але у цей час варто очікувати серйозне похолодання. Холодними будуть ночі.

Через потоки арктичного повітря Україну накриють тумани, похмура погода, мряка та заморозки. У Карпатах може випасти сніг та утворитися ожеледиця.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦