Кавун – смачна та корисна ягода, яка містить багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Однак, якщо з’їсти занадто багато кавуна, це може призвести до проблем зі здоров’ям.

За словами лікарів, оптимальна доза кавуна для дорослої людини становить до 400 грамів на день. Дітям варто обмежитися 100 грамами кавуна за один присід. У цій кількості кавун не завдасть шкоди здоров’ю, а навпаки, буде корисним.

Якщо ви хочете з’їсти більше кавуна, то краще розділити його на кілька порцій та з’їсти їх протягом дня. Також не рекомендується їсти кавун на ніч, позаяк це може призвести до проблем з травленням.

Кому не варто вживати кавун:

Люди, що мають проблеми зі шлунково-кишковим трактом мають забути про кавуни, особливо якщо є коліти. Також не варто їсти кавун при захворюваннях підшлункової залози в гострій фазі та при захворюваннях серця, через які у людини відбувається затримка рідини в організмі. Він протипоказаний і при аденомі передміхурової залози.

Обережними з кавуном слід бути й тим, хто страждає від надмірного цукру в крові.

Як правильно їсти кавун, аби не нашкодити своєму організмові:

  • Вибирайте стиглий кавун. Стиглий кавун має яскраво-червоний колір всередині й приємний солодкий запах (це правило для червоних сортів, бо бувають кавуни, що мають жовту серединку).
  • Ретельно промийте кавун перед вживанням. Ягода може містити на шкірці бактерії, які здатні викликати отруєння.
  • Їжте кавун окремо від інших продуктів, бо ця ягода може ускладнити перетравлення інших продуктів.
  • Не їжте занадто багато кавуна за один раз. Надмірне вживання кавуна може призвести до проблем зі здоров’ям.

Кавун важливо їсти в помірних кількостях, тоді він принесе вам тільки користь.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦