Тривожна ситуація на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) викликає серйозне занепокоєння в Україні та за її межами. Згідно з повідомленням видання Politico, Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив про загрозу вибуху реактора ЗАЕС в будь-який момент.

Окупанти повністю відключили українську сторону від моніторингу ситуації на ЗАЕС, що створює серйозні ризики для безпеки регіону. Згідно з Міненерго, вибух на станції може статися в будь-який момент, наразі українська сторона не контролює ситуацію на об’єкті.

Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) зазначили, що на території ЗАЕС були виявлені протипіхотні міни, розміщені російськими військовослужбовцями в зоні, недоступній для працівників станції. Це додатково ускладнює ситуацію та створює ризики провокацій та загроз для ядерної та радіаційної безпеки.

У зв’язку з такою критичною ситуацією, ГУР МО попереджає про можливі провокації на території Запорізької АЕС з боку російських окупантів із застосуванням важкого озброєння. У Міненерго наголошують, що без докладного контролю над станцією, ці події можуть спричинити небезпеку для всього регіону.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦