Відповідно до прогнозів експертів, ціни на овочі в Україні будуть поступово зменшуватися до жовтня. Це пов’язано з тим, що пропозиція на ринку буде поступово збільшуватися шляхом того, що багато виробників перейшли на вирощування овочів.

Зокрема, у 2022 році на овочі було переорієнтовано 1,5 мільйона гектарів землі, що становить близько 10% від загальної площі сільськогосподарських угідь. Це дозволило збільшити виробництво овочів на 20-30%.

Однак, на ціни також вплинуть і інші фактори, такі як здорожчання електроенергії, пального та повернення ПДВ на довоєнний рівень. В результаті ціни на овочі не знизяться до показників довоєнного рівня, але будуть нижчими, ніж є на сьогодні.

За словами заступника голови Всеукраїнської аграрної ради Дениса Марчука, у цей період часу українцям варто купувати овочі та робити консервації. Він також закликав не панікувати й не купувати овочі втричі дорожче, ніж вони коштують насправді.

“Ціни на овочі будуть поступово зменшуватися, тому немає потреби купувати їх утричі дорожче”, – сказав Марчук.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦