Правнучка детектива, який розслідував справу серійного вбивці Джека-Різника, нарешті ідентифікувала його особу. Маніяк вбив мінімум шість жінок у східній частині Лондона у 1888 році.

Як повідомляє Telegraph, Сара Бакс Хортон, провівши власне дослідження, написала книгу про лондонського виробника сигар Хайома Хайамса. Чоловік дуже схожий на особу, яку описували свідки. Також його бачили разом із жертвами.

Тому жінка вирішила, що цей чоловік був Джеком-Різником. За її словами, Хайамс хворів на епілепсію та зловживав спиртним. До останніх днів свого життя він пробув у психіатричній лікарні.

Сара Бакс вважає, що цей чоловік був найбільш ймовірним винуватцем серії вбивств. Вона співставила показання свідків з медичною карткою Хайамса.

Так, очевидці бачили чоловіка, якому на вигляд було 30 років. У нього рука погано працювала та була нібито задерев’яніла. Він мав неправильну ходу та зігнути коліна. У медичних записах Хайамса вказується, що в 1888 році йому було 35 років. Там вказується про травму, через яку той не міг зігнути або розігнути ліву руку. Він також волочив одну ногу за собою та не міг випрямляти коліна. Крім цього, його статура та зріст збігається з описами свідків.

Про періодичність злочинів може свідчити напади епілепсії виробника сигар. І це захворювання могло вплинути на його жорстокість та вбивства. У вересні 1889 року Хайамса помістили у спеціалізований медичний заклад, де і настала його смерть у 1913 році. Після того про злочини Джека-Різника не було відомо.

Хайамса додали у список можливих підозрюваних, але його раніше не розглядали як серійного маніяка Джека-Різника.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦