Ґрета Тунберг, відома екоактивістка, з’явиться перед судом у липні через звинувачення у “непокорі поліції” під час акції протесту. Шведська прокуратура повідомила про це після того, як 20-річна Тунберг приєдналася до групи молодих протестувальників, які блокували нафтові танкери в порту Мальме.

За інформацією поліції, Ґрета Тунберг відмовилася покинути місце події після вимоги правоохоронців. За це їй може загрожувати шість місяців позбавлення волі або штраф.

Група під назвою Ta Tillbaka Framtiden або Reclaim the Future блокувала порт Мальме упродовж шести днів. Деякі протестувальники навіть зайшли на нафтові танкери.

Тунберг у своєму Instagram написала, що кліматична криза стала питанням життя і смерті для багатьох людей і вона вирішила не залишатися бездіяльною, а фізично зупинити інфраструктуру викопного палива.

Прокуратура Швеції повідомила, що звинувачення було висунуто проти молодої жінки, яка брала участь у кліматичній демонстрації 19 червня, що призвела до порушення дорожнього руху в Мальме.

За інформацією BBC News, Ґрета Тунберг буде виступати перед судом 24 липня разом із трьома іншими протестувальниками.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦