Існує чимало міфів про схуднення, слідувати яким не варто. Вони не можуть допомогти скинути вагу, але й спровокують проблеми зі здоров’ям.

Про це повідомляє The Telegraph.

1. Вино під час схуднення – не норма, як і пудинги. За словами лікарки Сайри Хамід, такі компроміси не підходять для втрати ваги. Адже вино та солодощі містять багато цукру, тому сприяють набору ваги. Крім цього, розслабленість від алкоголю може спровокувати переїдання.

2. Не варто вірити і тому, що тільки підрахунок калорій має значення. До прикладу, рекомендації споживання 1900 калорій для чоловіків та 1400 калорій для жінок – не є дієвими, коли ви споживаєте не здорову їжу. Адже для метаболізму треба враховувати жири, цукри, вуглеводи та білки.

Крім цього, жири легко метаболізуються організмом, тому при споживанні 100 калорій – стільки ж засвоїться. Історія з білками не така проста, оскільки з кожних 100 калорій білка – 30 використається для метаболізму, а 70 – засвоїться.

3. Не ведіться і на твердження, що перекус батончиками корисний. Адже цей продукт містить багато цукру та мало клітковини, через що перетворюється на печиво.

4. Не треба їсти у все, якщо ви ходите в спортзал. Інтенсивне тренування справді допомагає втратити вагу, але при споживанні більшої кількості калорій, аніж витрачаєте, є небезпечним для фігур.

5. Хибною є думка, що відмова від вуглеводів – єдиний спосіб схуднути. У нас не виходить схуднути, коли виходить контролювати інсулін. Він виділяється при швидкому розчепленні вуглеводів, коли в кров надходить цукор. Коли рівень цукру зростає, підшлункова залоза виділяє інсулін, який буде його накопичувати. Але не потрібно повністю відмовлятися від вуглеводів, їх треба поєднувати з жирами та білками.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦