Російська православна церква (РПЦ) нібито передала угорській стороні українських військовополонених із Закарпаття, які брали участь у бойових діях. Україна поки ніяк не коментувала такі повідомлення.

Таку заяву зробила пресслужба РПЦ 8 червня 2023 року. Представники церкви повідомили, що це угорська сторона попросила передати групу українських військовополонених, які походять із Закарпаття. Рішення було ухвалено з “благословення патріарха РПЦ Кіріла за посередництвом РПЦ” та в рамках співпраці з угорською церквою.

Росія не сповістила Україну про такі дії, як і угорська сторона, а також не узгоджувалося це рішення. Адже поки офіційного підтвердження цієї інформації немає від українських представників.

Як повідомляло раніше “РБК-Україна” з посиланням на свої джерела, РПЦ мала намір передати Угорщині військовополонених, а доцільність цього рішення пояснювалася їхнім походженням із Закарпаття. Оскільки військовополонені є громадянами України, то їх переміщення в треті країни без погодження української сторони є незаконним.

Патріарх Кіріл нібито провів таку акцію, аби повернути легітимність своєї церкви, проти якої було запроваджено санкції. У передачі українців брали участь голова відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ та радник Кіріла.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦