В Україні картопля є одним з найбільш популярних овочів. Її варять, печуть, тушкують, смажать тощо.

Якщо ви любите запасатися картоплею наперед, варто знати кілька простих хитрощів, аби вона не зеленіла, не в’яла та не гнила.

Для правильної заготівлі та зберігання картоплі слід купувати бульбу без ознак гнилі, плям або пошкоджень. Обирайте сорт, який добре зберігається тривалий час.

Не мийте картоплю перед тим, як її сховати, оскільки волога може спричинити швидше псування.

Картоплю треба просушити на повітрі протягом години або двох. Це допоможе зменшити вологу на поверхні картоплі та запобігти швидшому псуванню під час зберігання.

Зберігати картоплю треба в прохолодному, темному та сухому місці. Оптимальна температура для зберігання картоплі — від 4 до 10 градусів Цельсія. Уникайте прямого сонячного світла.

Для зберігання використовуйте або мішки або ящики. Уникайте зберігання картоплі в герметичних пластикових пакетах або контейнерах, оскільки це може спричинити накопичення вологи та як наслідок її гниття.

Регулярно перевіряйте картоплю на наявність будь-яких ознак псування, таких як гниль, плями або проростання. Якщо якась з картоплин починає псуватися – викидайте її.

Якщо будете зберігати картоплю в погребі, розмістіть її в один-два шари. Це допоможе уникнути утворення конденсату і підвищення вологості.

Деякі сорти картоплі краще зберігаються ніж інші. Якщо ви плануєте зберігати картоплю тривалий час, зверніть увагу на сорти, які відомі своєю довготривалістю зберігання.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦