Антипригарна сковорода не така вже універсальна, як здається. Так, вона довго прослужить та не дасть їжі прилипати до поверхні. Але не всі страви дозволено готувати на такій пательні.

Розповідаємо про основні заборони щодо використання сковорідки з антипригарним покриттям. Насамперед ніколи не використовуйте її на високих температурах, а спочатку добре розігрійте.

1. Цитрусові та помідори можуть нашкодити покриттю через їхню високу кислотність. До прикладу, не треба смажити томати чи додавати лимонний сік до страви просто у пательню.

2. Стейк та інше м’ясо, яке потребує високих температур для приготування, краще не готувати. Сильний вогонь – це ворог антипригарних сковорідок.

3. Соуси теж не варто готувати на такій пательні, оскільки вони можуть карамелізуватися та прилипнути, зіпсувавши покриття.

4. Запіканки. В духовці такий посуд краще не використовувати, але перевіряйте інструкцію від виробника.

Зауважимо, що антипригарні сковорідки підходять для легких страв, особливо омлету чи млинів. До них не використовуйте металевий посуд, інакше є ризик поцарапати покриття. Мийте не дуже гарячою водою та без сильних засобів для миття посуду.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦