Влітку здається шаленим одягнути на себе ще один шар одягу у спеку чи якусь деталь не за сезоном. Проте японці довели зворотне та вигадали цікавий спосіб охолодитися.

Цей метод назвали “японським кондиціонером” або антишарф. Для цього вам треба легка хустина або шарф, а також невелика кількість води.

Якщо цю річ намочити, то тіло буде краще охолоджуватися. Коли вода буде випаровуватися, то й шкіра віддаватиме зайве тепло.

Найкраще для цього способу підійде натуральна тканина, бо синтетика швидше стає сухою. Вологий шарф чи відріз треба намочити та пов’язати на шию, або голову. Поки тканина буде вологою, то спека для вас – не страшна.

Випаровування води допоможе відводити з тіла зайву енергію, а воду перетворить на пару. Так і працює людський піт. Як тільки тканина буде висихати, знову намочіть її. Змочувати можна не холодною водою, а кімнатної температури. Тоді для вашого організму буде менше стресу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦