Науковці в Сіднеї знайшли морського мікроба, який здатен поглинати значну кількість вуглецю. Вони сподіваються, що цей організм здатен запобігти зміні клімату.

У дослідженні, опублікованому в науковому журналі у Nature Communications, зазначається, що одноклітинний морський мікроб Prorocentrum cf. balticum може отримувати поживні речовини у кілька різних способів. Ця здатність допомагає йому розповсюджуватися в різних частинах океану, де не здатні вижити інші мікроорганізми.

Вчені помітили, що Prorocentrum cf. balticum поїдає інші мікроби за допомогою вивільнення багатого киснем екзополімеру.

“Використовуючи секвестрацію вуглецю Prorocentrum cf. balticum здатний запобігти змінам клімату”, – зауважили дослідники.

Таким чином, підрахували науковці, морський мікроб може поглинути до 0,15 гігатонни вуглецю за рік. А для ефективної боротьби з глобальним потеплінням потрібно, аби з атмосфери нашої планети щороку зникало до 10 гігатонн вуглецю.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦