Речник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі розповів, чи отримає Україна сучасні винищувачі F-16 з можливістю нести ядерну зброю.

Головною метою надання таких літаків стане допомога Україні в захисті себе, повітряного простору, територіальної цілісності та свого населення. Утім, США не хочуть ескалації агресії РФ проти українців. Тим більше, щоб цей військовий конфлікт перетворився в ядерний. Тому українська сторона має шанс отримати винищувачі F-16 без змоги нести ядерну зброю.

Кірбі також прокоментував заяви міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова, який вважає небезпечним передачу Україні цих сучасних літаків через ядерну зброю, що ті здатні переносити.

Американський посадовець сказав Лаврову, що росії варто вивести свої війська з України, тоді і їм не треба буде турбуватися про військові можливості України.

Президент США Джо Байден підтримує свої попередні заяви про небажання посилення війни між країнами і тому, щоб ескалація перетворилася на ядерну.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦