У зоопарку Нової Каховки “Казкова діброва” не змогли врятувати близько 300 тварин після того, як російські окупанти підірвали дамбу на Херсонщині.

У зоопарку розповіли, що намагалися вивезти тварин, але терористи замінували парк, а вранці 6 червня, коли працівники прийшли, то всі вже загинули. Про це повідомили у соцмережах “Казкової діброви”.

Серед жертв російського теракту мавпи Анфіса та Чарлік, поні Малиш та віслючок Ося. Також загинуло троє єнотів – Льоля, Мішка та Динька. Не стало і папуги Вєні, ворон Роми, морських свинок, фретки, овець, камерунських кіз, бабаків та багато інших тварин, яких новокаховчани любили та доглядали.

Вдалося врятуватися тільки качкам та парі лебедів, дитинча яких загинуло (йому було тільки 5 днів).

Адміністрація “Казкової діброви” розповіла, що попри окупацію намагалися провести евакуацію тварин з Нової Каховки, але російські терористи замінували парк та перекрили усі дороги.

Щоб утримувати зоопарк, збиралися кошти на закупівлю корму. Також допомагали підприємці та фермери, а прості люди приносили їжу тваринам. Зима була дуже складною для “Казкової діброви”, але завдяки працівникам, які забирали теплолюбивих тварин додому, всім вдалося вижити.

У зоопарку назвали страшним болем та горем знищення росіянами “Діброви”, яку намагалися підтримати та зберегти усіма силами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦