Після російського теракту на греблі Каховської ГЕС окупованому Криму може загрожувати посуха. Про це попередив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, півострів повністю залежав від прісної води, яку отримував з Каховського водосховища. Тепер постачання води в Крим неможливе.

“Той акт, який зробила Росія, найближчим часом унеможливить постачання води до Криму від слова зовсім”, – сказав Данілов.

Секретар Радбезу прогнозує, що без води Криму доведеться залишитися на термін від 3 до 10 років – “поки не буде відбудована ця дамба”. Інакше, додав він, постачання води в Крим буде “просто фізично неможливим”.

Нагадаємо, 6 червня російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС. Вода затопила Херсонську область.

Раніше генеральний директор ПрАТ “Укргідроенерго” Ігор Сирота заявив, внаслідок підриву Каховської ГЕС без води опинився Північнокримський канал.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦