Американські науковці з Університету Тафтса змогли отримати штучне м’ясо за допомогою нового способу. Завдяки цьому буде зменшено збитки для навколишнього середовища і тварин.

Новий метод передбачає виробництво масової клітинної жирової тканини “у пробірці”, що схожа на тваринний жир, для використання у харчах. Про це повідомляє журнал eLife.

Клітини “в пробірці” потребують постійного підживлення поживними речовинами та киснем. В організмі це все відбувається завдяки руху крові. Поки вчені ще не змогли повторити таку систему, але клітини вдалося вирощувати у формі крихітних та плоских фрагментів. Ці шматочки поєднують в смачний м’ясний продукт.

Для виготовлення штучних клітин використовують адипоцити та альгінат, mTG. Ці речовини цілком безпечні та використовуються у харчовій промисловості. Завдяки ним і формують штучне м’ясо, подібне за структурою, смаком та поживністю до справжнього.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦