Комарі бояться деяких запахів, які є в кожного на кухні. Тому ви легко зможете позбутися надоїдливих комах.

Розповідаємо про 10 найкращих народних способів боротьби з комарами. Проте пам’ятайте, що цей захист діє протягом кількох годин і його треба регулярно поновлювати.

1. Ялівець. Цей спосіб захисту підійде і для використання на свіжому повітрі. Якщо ви сидите біля вогнища, то киньте кілька ялівцевих гілочок, або ж крапніть ялівцевої олії. Так ви зможете відлякати мошок та комарів.

2. Ефірні олії. Їх можна використовувати наступним чином: змішайте 8 крапель зі столовою ложкою олії. Обирайте такі запахи: лаванда, апельсин, гвоздика, аніс, м’ята, чебрець, кедр, дерево, герань.

3. Лимон та евкаліпт. Поєднайте 10 мл евкаліптової олії та сік лимона, а потім наносьте цю суміш на тіло.

4. Ванілін. Використовуйте цей порошок, наносячи на шкіру. Або ж можете розмішати з дитячим кремом.

5. Часник. Цей засіб точно підійде, якщо ви будете ночувати у наметі. Візьміть 5-7 зубчиків часнику, роздавіть та кип’ятіть у склянці протягом 5-6 хвилин. Рідину, що залишилися, перелийте в пульверизатор та обробіть намет. Запах буде різким, але дієвим проти комарів.

6. Герань та лаванда. Використовуйте ці ефірні олії, розводячи їх у воді. На 30 капель – 1 літр води. Перед тим, як наносити на шкіру, а це треба робити кожну годину, струшуйте.

7. Гвоздика. Візьміть 5 г спеції та кип’ятіть у 200-250 мл води протягом 15 хвилин. Потім додайте одеколону (1:1) і наносьте на шкіру.

8. Розчин зі спирту. Комарі не переносять запах спирту, тому розведіть його (3/4 пляшки) ефірною олією (50 крапель) з лаванди, евкаліпту, лемонграсу. Додайте воду.

9. Базилік та полин. Ви можете не наносити на шкіру ці запахи, а просто тримати при собі гілочки.

10. Мазь з чорним перцем. Візьміть баночку та приготуйте спеціальну намазку для тіла: 6 крапель олії чорного перцю, котяча м’ята, цінтронела, лаванда та нім. Додайте до всього крему, що зволожує. Спочатку перевірте, чи немає у вас алергії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦