Вночі 1 червня російська федерація завдала чергового ракетного удару по Києву. Унаслідок паління уламків балістичних ракет в столиці загинули троє людей, що намагалися потрапити в укриття. 

Очевидці розповіли моторошні деталі загибелі трьох киян через закрите укриття у Деснянському районі Києва. Люди кажуть, що якби бомбосховище не було зачиненим, то всі встигли б сховатися й жертв можна було уникнути. 

У коментарі ТСН киянин Олексій зазначив, що сторож, який мав відкрити укриття під час повітряної тривоги, спав. І от поки його будили, уламки впали на тих, хто зібрався ховатися в бомбосховище.  

“Укриття працювало стабільно, люди ходили, дітки ходили. Воно функціонувало”, — додав очевидець.

Ще один киянин Богдан каже, що серед ночі вони з дружиною почули два гучних вибухи, після чого у їхньому будинку посипалося скло на вікнах. “Ми за 2-3 хвилини зібралися, вибігли з під’їзду, побігли до поліклініки й побачили, що вона пошкоджена”, – каже чоловік.

Вже за хвилину на місці були поліціянти та надавали допомогу постраждалим. Богдан стверджує, що у цей час охоронець, що мав відкрити укриття “спав п’яним”.

Киянка Інна, що є сестрою однієї з постраждалих, розповіла, що ніхто не очікував, що бомбосховище буде недоступним. 

“Чоловік з тероборони розповів, що вони втрьох (з дружиною та донькою. – Ред.) бідненькі бігали навколо цього приміщення, не могли зайти”, – додала Інна. Вона вважає, що якби укриття було відкритим, то від уламків жертв не було б. 

Тим часом київська влада та правоохоронні органи вже почали шукати винних у тому, що сталося. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що дав доручення очільникам столичних районів перевірити всі укриття.

Він також звернувся до Офісу президента та уряду з пропозицією звільнити голову  Деснянського району Дмитра Ратнікова.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦