На постійні ракетні обстріли в Україні відреагував ринок нерухомості. Зокрема, у Києві різко знизилася кількість охочих винайняти чи придбати житло.

Як пише OBOZREVATEL, унаслідок постійних атак росіян на столицю й самі продавці не спішать продавати житло, оскільки ціни знижуються. Хоча деякі все ж погоджуються на знижки, серед них не лише рієлтори, а й українці, що виїхали за кордон від початку війни та вирішили оселитися там.

Рієлторка Юлія Курганова прокоментувала ситуацію так: українці відмовляються купувати житло. Ті, хто з найбільш небезпечних регіонів переїздить до столиці, зосереджені на оренді житла й не планують купувати нерухомість, хоча раніше тенденція була іншою.

Статистичний сервіс по нерухомості lun повідомляє, що однокімнатну квартиру в Києві можна купити за 44,5 тис. доларів (продана нерухомість). А середня ціна з урахуванням непроданих квартир – 58 тис. доларів. У попиті відзначилося лише бюджетне житло, і не в Києві, а у Львові та Ужгороді. Цікавий момент: коли у Києві можна винайняти однокімнатну квартиру у середньому за 10 тисяч гривень, то у Львові вартість становитиме 14 тисяч.

На первинному ринку, пише видання, ситуація теж не краща. Коли в країні тривали блекаути темпи будівництва призупинялися у тому числі на об’єктах, які не мали фінансових проблем. Деякі забудовники взагалі заморозили проєкти ще до масових відключень електроенергії.

Рієлтори кажуть: ті, хто зараз купує нерухомість, дуже ризикують. Однак, можливо, наразі ціни на нерухомість найнижчі, ніж коли-небудь будуть.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦