Майже два роки тому на 92 році життя помер всесвітньо знаменитий український хореограф Григорій Чапкіс. Йому влаштували пишний похорон. Знайомі та друзі називали його легендою.

Однак за ці два роки могила Чапкіса на Байковому кладовищі так і стоїть занедбана. Земля врита квітами, перед могилою встановлено дешеву табличку, на якій написано “Чапкіс Григорій Миколайович” та вказана дата смерті й скільки років він прожив.

Видання ТСН навідало місце поховання Чапкіса та опублікувало фото його могили:

Зазначається, що колишні фанати творчості хореографа у соцмережах активно обговорювали цю ситуацію – вони звинувачували рідних та близьких Чапкіса у байдужості до його пам’яті. Надгробок на могилі мав би бути вже давно облаштованим, однак ані надгробку, ані пам’ятника за два роки по смерті знаменитості немає.

Донька легенди танців Лілія Чапкіс запевнила журналістів, що рідні померлого артиста займаються облаштуванням його могили, зокрема, стартували роботи з облаштування пам’ятника. Вона сказала, що його начебто замовили ще рік тому.

“Проєкт розроблявся ретельно та довго, ми очікували на його закінчення десять місяців. Також потрібно було домовитися з робітниками. Процес триває, ми не спимо”, – додала вона.

Лілія запевняє, що всі його рідні живуть за кордоном і в Києві у нього нікого немає.

“Приїхати ми поки не зможемо… бо теж всі працюємо”, – пояснила вона.

Щодо того, яким буде пам’ятник легенді, донька Чапкіса сказала, що майстри зобразять його танцюючим “повзунець”.

Саме цей танок Григорій Миколайович виконував, коли був артистом ансамблю Павла Вірського.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦