Відомий український модельєр та стиліст Андре Тан не на жарт перелякав своїх фанатів. У stories в Instagram він опублікував фото з лікарні. Там було зображено руку знаменитості з катетером від крапельниці.

Схвильовані підписники модельєра закидали його питаннями про те, що сталося. Він пояснив це погіршенням самопочуття після довгого перельоту: “Припливли. Перельоти, джетлаг* та десятки зустрічей дали про себе знати”.

Джетлаг (англ. jet lag) – це фізіологічний стан, який виникає внаслідок швидкого переміщення через кілька часових поясів, особливо при міжконтинентальних подорожах літаком. Цей термін описує незручні симптоми та дисфункцію організму, що виникають через порушення внутрішнього біологічного ритму людини, який регулюється циркадними ритмами.

Основна причина джетлагу полягає в тому, що під час перельоту людина швидко змінює свої природні ритми сну, голоду та бадьорості, адаптація до нового часового поясу займає певний час. Серед типових симптомів джетлагу можуть бути втома, нездатність заснути або прокинутися, порушення концентрації, розлади шлунково-кишкового тракту, нервовість та роздратування, загальна дезорієнтація.

Щоб полегшити адаптацію організму до нового часового поясу і зменшити симптоми джетлагу, можна спробувати деякі рекомендації, такі як поступове налаштування на новий графік сну та їжі перед подорожжю, підтримка гідратації організму, уникання важких фізичних навантажень і алкоголю, а також використання природного світла після прильоту.

Варто зауважити, що індивідуальна чутливість до джетлагу може варіювати в залежності від різних факторів, таких як вік, загальний стан здоров’я, фізична форма та інші особисті особливості.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦