Леонід Ілліч Брєжнєв мав таємниці, про які було заборонено говорити. Адже комуністична партія виступала за ведення пуританського способу життя та відмов від розкоші.

Проте генсек мав слабкість до дорогих та дуже розкішних автівок. Брєжнєв обожнював швидку їзду та мав власну колекцію із рідких машин, виготовлених на Заході.

Генрі Кісінджер назвав Брєжнєва нікчемним політиком, але дуже професійним водієм. Таку думку він висловив після чергової прогулянки на автомобілях у Завидові, коли генсек сів за кермо.

Нині на аукціон виставили чорний Mercedes 600, який більшість часу “жив” у СРСР, та мав ручну зборку. Автомобіль вивезли лише через 9 років після смерті Брєжнєва. Його продажем займається фінансове відомство Потсдама, яке отримали цю техніку у певної приватної особи (ім’я не називається) за порушення у податкові сфері.

Цей автомобіль полюбили Папа Римський, Тіто, Джон Леннон та інші видатні постаті. Ось у генсека улюбленим був Rolls-Royce.

Техпаспорт вказує, що власником був гараж особливого призначення (ГОП) управління КДБ СРСР. Але, ймовірна, що автівка входила до особистої колекції Брєжнєва. Адже до людей він виїжджав на вітчизняних “Чайках” та ЗІЛах.

Брєжнєв ніколи не їздив до Кремля на іномарках, хоч мав кілька мерседесів та інші західні марки.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦