Росія продовжує завдавати масованих ракетних ударів по Україні. Проте експерт Олександр Коваленко вказав на кілька моментів щодо обстрілів.

Він нагадав, що вночі 22 травня окупанти випустили по Україні чотири ракети Х-101/555, ще п’ять Х-22 та два “Іскандери-М”. Для цього задіяли бомбардувальники-ракетоносці Ту-95МС та Ту-22МЗ.

За словами Коваленка, українські військові не змогли перехопити ракети Х-22 та “Іскандер-М”, оскільки вони були поза зоною дії зенітно-ракетних комплексів Patriot. Інші ж ракети було збито на всі 100%.

Експерт зауважив, що росія використала непропорційну кількість Ту-95МС, щоб запустити всього чотири ракети Х-101. Не виключено, що нині виник вже дефіцит таких снарядів. Тому ворог вдався до використання Х-22 з літаків Ту-22МЗ.

Тому Коваленко зробив кілька висновків після нічного ракетного удару:

1. Ворог намагається не перевантажувати носії ракет через зношування та інші обмеження.

2. Росія має нестачу у виробництві ракет. Проте вона намагається створювати видимість, що ракетний потенціал у них не закінчуються. Тому ворог буде й надалі кожні 2-3 днів обстрілювати Україну.

3. У росії стало значно більше дронів-камікадзе, адже Іран зміг наростити виготовлення Shahed-136.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦