Російські окупанти довели Запорізьку атомну електростанцію до блекауту. Їхні дії спровокували часткове зупинення електропостачання на енергооб’єкті.

В “Енергоатомі” заявили, що 22 травня о 05:26 станція від’єдналася від останньої високовольтної лінії передач Дніпровської 750кВ. Саме з неї впродовж останнього часу живилася ЗАЕС.

Представники енергетично компанії нагадали, що зовнішнє живлення вкрай необхідне для забезпечення функціонування станції, зокрема роботи насосів охолодження ядерного матеріалу енергоблоків. Після відключення ЗАЕС почала автоматично живитися від дизельних генераторів, але того палива, що є, вистачить тільки на 10 днів.

Якщо ж буде неможливим відновити зовнішнє живлення станції за цей час, то є ризик техногенної катастрофи. Весь світ відчує на собі радіаційні наслідки.

Вся міжнародна спільно має посприяти виведенню окупантів з території ЗАЕС та передати станцію під контроль українського “Енергоатома”. Тільки тоді буде відновлення безпека на ядерному об’єкті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦