Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ оголосив про нововведення, які стосуються отримання водійського посвідчення. На українців чекають зміни щодо проходження іспитів.

Керівник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик оголосив про наближення змін в процедурі складання теоретичних та практичних іспитів для отримання посвідчення водія в Україні.

За його словами, оскільки дорожня безпека є одним з ключових аспектів діяльності Головного сервісного центру МВС, іспитові процедури будуть змінені, аби на дорогах їздили більш досвідчені водії.

ГСЦ прагне, зокрема, усунути вплив екзаменаторів та сторонніх осіб на результати “водійських іспитів”, а також розширити можливості оскарження результатів. Буде зроблено акцент на прозорості процедури проходження іспитів.

Зокрема, Головний сервісний центр МВС вирішив передбачити можливість онлайн-запису на практичний іспит. Це, своєю чергою, має скоротити кількість візитів до сервісного центру.
Тепер талон попереднього запису можна буде отримати через сайт ГСЦ МВС. Крім цього, час на оскарження результатів іспитів збільшиться з трьох днів до 30.

Щодо самого процесу іспитів, буде розширено використання системи відеоспостереження, яка забезпечить повністю прозору фіксацію всього, що відбувається під час іспиту. Для теоретичного тестування буде встановлено по чотири камери, що забезпечить спостереження за екзаменом з різних ракурсів. А ще процес екзамену буде записано зі звуком.

Під час практичних іспитів на екзаменаційних автомобілях планують реєстратори, що забезпечать покриття салону камерами на 360°.

Наголошується, що усі зміни плануються бути реалізованими до кінця 2023 року. Головний сервісний центр МВС сподівається, що ці нововведення сприятимуть більш прозорому та ефективному процесу оцінки знань кандидатів на водійські посвідчення.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦