Секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев 19 травня під час засідання нараді в Сиктивкарі (Республіка Комі) заявив про радіоактивну хмару, яка виникла унаслідок знищення боєприпасів зі збідненим ураном. Їх Україна, на його думку, отримала від західних партнерів. Патрушев каже, що ця хмара попрямувала на Європу.

“США Україні теж допомогли – натиснули на своїх сателітів і поставили боєприпаси зі збідненим ураном. Їхнє знищення призвело до того, що радіоактивна хмара попрямувала у бік Західної Європи”, – сказав він.

Патрушев також нафантазував, що зростання радіації вже зафіксували у Польщі.

Секретар російського Радбезу до того ж заявив, що Штати використовують хімічну та біологічну зброю на території України.

Тим часом на карті екологічного чат-боту SaveEcoBot, який поєднує дані про забруднення атмосфери, не зазначено жодної радіаційної небезпеки на території України, тим більше на території Польщі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦