Пенсійний фонд України роз’яснив українцям, як можна збільшити розмір пенсії. Як з’ясувалося у цьому можуть допомогти добровільні пенсійні внески.

У ПФУ нагадали, що Закон України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” визначає, що розмір пенсії залежить від тривалості страхового стажу та заробітної плати особи протягом трудової діяльності. Однак, спрощений механізм добровільної участі громадян у системі пенсійного страхування відкриває можливість впливати на розмір майбутньої пенсії.

Згідно з новими умовами, добровільні страхові внески на пенсійне страхування можуть сплачувати лише особи, які ще не отримують пенсію, тобто не є пенсіонерами. Це дозволяє забезпечити збільшення розміру майбутньої пенсії. Для осіб, які офіційно не працюють, добровільні внески становлять набутий страховий стаж та враховуються при розрахунку пенсій. Для працюючих осіб, це сприяє збільшенню заробітної плати, що впливає на розмір майбутньої пенсії.

Варто відзначити, що якщо особа вже отримує пенсію, новий механізм добровільних внесків не застосовується до неї. Однак, є можливість збільшити пенсійні виплати для пенсіонерів завдяки благодійним пожертвам. Здійснюючи персоналізовану благодійну пожертву, 70% суми спрямовується на виплату пенсії конкретному пенсіонеру, а решта 30% використовується як фінансовий ресурс для фінансування пенсій інших пенсіонерів.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦