У свіжих овочах та фруктах можуть бути присутні нітрати. Рання продукція, яку вирощують у парниках та теплицях, досить небезпечна через використання фермерами різних пестицидів та “хімії”.

Як знизити рівень нітратів у ранніх овочах, фруктах та зелені, розповідає “Телеграф”.

Насамперед може замочувати ці продукти у воді на 1 годину, але використовуйте певне співвідношення – 1:10. Так ви знизите рівень шкідливих речовин на чверть. Ще кращий результат отримаєте, якщо візьмете більше води та на більше часу замочите.

Також можете овочі бланшувати, або ж відварювати з використанням великої кількості води. Відвар обов’язково треба вилити.

Крім цього, знизити рівень нітратів у продуктах можна за допомогою замочування у легкому розчині аскорбінової кислоти. Так ви позбудете 36-58% шкідливих хімікатів.

Якщо засолите чи заквасите овочі, то рівень нітратів впаде за чотири дні, а на 18 – взагалі буде дорівнювати нулю.

Свіжі овочі краще вживати одразу, а не зберігати в холодильнику. Аби знешкодити сполуки нітратів, робіть заправки з лимонного або гранатового соку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦