В Україні почала працювати нова грошова допомога для громадян, яку надаватиме ООН.

Завдяки такій кеш-підтримці кожен член родини може отримувати по 6,6 тис. гривень щомісяця впродовж трьох місяців, що в сукупності вийде 19 800 грн на одну особу.

Допомога передбачена не для всіх українців, а певних категорій. Зокрема тих, хто офіційно має статус переселенця; родини, які опинилися в скрутному становищі у 9 областях – Харківській, Одеській, Сумській, Чернігівській, Запорізькій, Черкаській, Дніпропетровській, Полтавській, Кіровоградській.

Крім цього, якщо українці постраждали від російських окупантів також можуть подавати документи на виплати від ООН. Це стосується і тих, хто тільки повернувся в Україну після того, як вимушено виїхали за кордон.

Також визначено категорії осіб, які мають більший шанс отримати гроші. Зокрема це ті, які раніше не мали допомоги від міжнародних благодійних фондів, а їхній дохід – менш як 5400 гривень на одну особу. Також пріоритетними є особи, які мають інвалідність чи особливі потреби, з неповних сімей чи прийомні родини.

Щоб отримати допомогу, насамперед кожному члену родини особисто треба звернутися до партнера УВКБ ООН “Право на Захист” у центрах збору даних, які проводять співбесіду. Адреси – тут.

Там вам треба буде заповнити документи, але будьте обережні, оскільки жодних даних про термін дії вашої картки чи CVV у вас не мають права вимагати.

Серед необхідних документів: паспорт/свідоцтво про народження; ідентифікаційний код; довідка ВПО; номер банківської картки та інші документи на вимогу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦