Давні українці мали власний рецепт піци, яку називали лангошом. Її готували на пательні та вважали справжнім закарпатським обідом.

Жителі Закарпаття використовували для такої піци дріжджове тісто, з якого виходив пишний коржик. Така страва швидко стане улюбленою як в дорослих, так і дітей.

Для лангоша потрібно не так багато інгредієнтів. Серед них: 150 мл теплою води та стільки ж мінеральної, 2 столові ложки сухих дріжджів, 1 чайну ложку цукру та стільки ж солі, пів кілограма пшеничного борошна, 2 зубчики часнику. Для заправки використовуйте сметану/майонез/кетчуп/томатну пасту. Не забудьте про твердий сир.

Покроковий рецепт приготування:

Для початку треба з’єднати теплу воду, цукор та дріжджі. Вони почнуть працювати тільки десь через 15 хвилин, тому залиште цей розчин на певний час в спокої.

Після цього 500 г борошна та 1 ч. л. солі перемішайте, зробіть гіркі з діркою всередині та влийте туди дріжджовий розчин та мінералку. Далі починайте місити тісто доти, доки всі інгредієнти добряче не перемішаються.

Вимішене тісто перекладіть у змащений олією посуд та накрийте рушником на 1 годину. Воно має стати більшим в два рази.

У цей час підготуйте начинку. Подавіть часник та залийте його гарячою водою. Цим розчином будете змащувати тісто.

Після того, як тісто піднялося, відщипайте від нього шматочок та робіть невеликий коржик. Далі відправляйте смажитися на попередньо нагріту пательню. Робіть це на олії та з двох сторін.

Діставши лангош, його треба намастити часником, додати начинку з сиру, помідор, ковбасок тощо. Її змінювати можете на власний смак.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦