Найближчим часом українці видихнуть з полегшенням, оскільки популярний овоч впаде у ціні.

Йдеться про цибулю, зауважила президент Асоціації виробників часнику України та представник нідерландської компанії з вирощування часнику та цибулі Gourmet Юліанна Мусса в коментарі AgroPortal.ua.

За її словами, українські фермери із західних регіонів вже почали вирощувати цей продукт, який є незамінним в приготуванні чималої кількості страв. Хоч на заході країни серед аграріїв цибуля не користувалася попитом, але зараз дещо змінилося.

“Ринок добрив стабілізувався, і вже не виникає підвищення цін. Також не було дефіциту з посадковим матеріалом, фермери мали змогу отримати посівний матеріал як українського виробництва, так і іноземного”, — пояснила Мусса.

Експертка зауважила, що в Україні найбільш популярними сортами є Радар Ф1, Шекспір, Штутгарт, Сеншуй та Еллан.

Ціни впадуть на цибулю вже за місяць після того, як фермери зберуть новий урожай. При цьому нарешті стабілізується ринок стабілізується. Проте не варто розраховувати, що ціни повернуться до минулорічних.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦