Духовний лідер Тибету Далай-лама оскандалився через нескромне прохання до дитини під час одного із публічних заходів. Зокрема він попросив хлопчика “посмоктати йому язика”.

Такі дії Далай-лами спричинили сильне обурення громадськості, тому тибетського лідера змусили просити пробачення за такий жест. Про це повідомляє BBC.

Так, в мережі з’явилося 23-секундне відео, за який Далай-лама влаштував два вчинки, які викликали шквал критики. Спочатку він поцілував хлопчика молодшого шкільного віку в губи. А потім попросив посмоктати йому язик, висолопив його і підніс просто до обличчя дитини. На цьому відео закінчується, але малечі такі дії явно не сподобалися.

Наразі невідомо, коли саме стався цей інцидент. Журналісти не виключають, що жест висовування язика може розглядатися як форма привітання в Тибеті. Тому сам Далай-лама міг мати на увазі зовсім не те, про що подумали люди.

При цьому в офісі тибетського лідера заявили, що він хоче перепросити перед дитиною та його родиною “за біль, яку могли завдати його слова”.

“Його Святість часто дражнить людей, яких він зустрічає, у невинній та грайливій формі, навіть публічно та перед камерами. Він шкодує про цей інцидент”, — йдеться в офіційному повідомленні у Twitter.

Нагадаємо, що наразі Далай-ламі 87 років і він мешкає в Індії після втечі з Тибету в 1959 році. Йому вже довелося просити пробачення в 2019 році після того, як сказав, що будь-яка майбутня жінка Далай-лама повинна бути “привабливою”.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦