Кава вже стала одним з найбільш популярних напоїв. Одні люблять міцну, інші – збалансований молочний смак.

На смак кави може вплинути низка факторів, серед них: сорт, склад зерен, походження, свіжість та ступінь обсмаження. Як вибрати дійсно хорошу, читайте в матеріалі.

Яку каву можна вважати хорошою? Є кілька критеріїв, які допоможуть вибрати найкращу каву:

Аромат. У каві не повинно бути сторонніх запахів – запахів цвіллі, гіркоти чи інших неприємний запахів.

Смак. Ознакою неякісної кави є палений присмак. Також смак можна перевіряти за його багатством, збалансованістю, кислинкою/гіркотою тощо.

Післясмак. Після якісної кави в роті має бути приємний післясмак, яка нагадує шоколад або свіжу випічку.

Яку каву вибрати в супермаркеті

Купуйте каву в зернах. Для цього обирайте упаковку, в якої є дегазаційний клапан. Це означає, що каву запакували одразу після обсмаження. На упаковці в такому випадку буде позначка про упаковану каву в модифікованому середовищі.

Беріть каву під конкретний спосіб приготування. На упаковках є значки, які вказують на це. Також враховуйте ступінь обсмаження. Пам’ятайте: чим світліше обсмажування, тим яскравіше кислотність в готовому напої. Така кава підходить для фільтра або крапельної кавоварки. Для автоматичної кавомашини з вбудованою кавомолкою краще вибирати каву середнього обсмаження. Каву максимального обсмаження в магазині краще не брати.

Купуйте 100% арабіку. Читайте склад суміші, регіон зростання та рік врожаю.

Купуйте “свіжішу” каву. Чим далі термін придатності від дати на момент покупки, тим краще. Кава, підсмажена кілька місяців тому, якраз підійде. Ідеальний варіант, коли вказана дата закінчення терміну придатності.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦