На Аскольдовій могилі з почестями поховали легендарного Героя України Дмитра Коцюбайла “Да Вінчі”. Від його загибелі вже минуло 20 днів, але українців продовжують нести квіти до його могили, розташованої недалеко від храму Святого Миколая Чудотворця.

“Телеграф” показав фото могили Да Вінчі, який загинув в бою з російськими окупантами під Бахмутом. Він отримав важке поранення, але врятувати його не вдалося. Він став першим добровольцем, який за життя отримав звання Героя України.

Українці зі скорботою прийняли цю трагічну подію, а попрощатися з Да Вінчі у центрі Києва пройшли тисячі громадян, сотні побратимів та військово-політичне керівництво держави, зокрема президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та керівник ГУР Кирило Буданов.

10 березня 2023 року Дмитра поховали на Аскольдовій могилі, біля перехрестя Паркової дороги та Дніпровського узвозу.

Да Вінчі поховали недалеко від українських стрільців, що загинули 1918 року в боях під Крутами, захищаючи Київ від більшовиків.

Українці підтверджують, що не забувають та не забудуть своїх Героїв.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦