Вже у листопаді в Україні випаде сніг та вдарять морози до мінус 5-11°.

Згідно з прогнозом погоди порталу Gismeteo, майже весь грудень буде мінусова температура як вдень, так і вночі. При цьому в середині місяця температура повітря опуститься до мінус 16-17°, а на півночі країни – навіть 20°.

Крім цього, у грудні очікується багато снігу. Від початку першого місяця зими сніжно буде на заході України, а від другого тижня – на решті території країни.

Але й без морозів не обійдеться, оскільки вони вдарять вже на початку зими. Від 7 грудня вони значно посиляться, але триматимуться недовго.

Потепління прийде в Україну вже від 11 грудня. Тоді ночі ще лишатимуться морозними, проте вдень очікується плюсова температура повітря – від 0° до +3°. На півдні 12-15 грудня взагалі повітря вдень прогріється до 8-11° вище нуля.

Раніше народний синоптик Володимир Деркач прогнозував, що перший місяць зими буде мінливим – похолодання чергуватиметься з відлигами. На початку грудня буде холодно, особливо вночі.

Своєю чергою в Укргідрометцентрі зазначили, що цьогорічна зима не матиме довготривалих періодів з дуже сильними морозами, як це було раніше. Проте очікуються короткочасні похолодання з мінімальною температурою вночі до -15…-20 градусів.

Водночас завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух взагалі прогнозує, що зима 2022-2023 років буде теплою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦