Бюстгальтери підтримують жіночі груди під час руху та стримують їхнє коливання. Відповідно – навантаження на спину стає меншим.

Проте чимало жінок хвилюються, чи впливає використання ліфів на розвиток раку молочної залози. Чи так це, пояснила лікарка онкохірургиня-мамологиня в клініці ISIDA Габелко Юлія Андріївна.

Чому виникає рак молочних залоз та що це за хвороба

Причиною раку молочних залоз стають мутації в генах, вважають вчені. Йдеться про гени, що відповідають за відновлення та ріст клітин грудей. Так, формується злоякісна пухлина, яку і називають раком. Головною причиною вважають генетичну схильність.

Серед інших причин:

  • якщо перша вагітність у жінки відбулася після 35 років,
  • якщо жінка не народжувала впродовж свого життя,
  • різке завершення грудного вигодовування та його відсутність.

Також рак молочних залоз пов’язують з віком, оскільки імунна система знижується. Також важливим фактором є раніше перенесений рак.

Ризик утворення РМЗ є і від зловживання спиртними напоями. Оскільки через алкоголь зростає концентрація естрогену в крові. Як наслідок – це підвищує розвиток громан-чутливих видів раку.

Лікарка вважає, що носіння бюстгальтера ніяк не впливає на розвиток раку грудей. Проте пам’ятайте, що важливо правильно підібрати цю річ. Якщо ліф підібрано неправильно, то відбувається перетискання хребтів у спині, порушується робота кровотоку та лімфотоку.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦