Міністр фінансів Угорщини заявив своїм колегам з ЄС на зустрічі у Брюсселі, що Угорщина не буде підтримувати необхідні зміни для підготовки пакета допомоги Україні у розмірі 18 млрд євро на 2023 рік.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з перебігом обговорення.

Як зазначають джерела, міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив, що його країна не голосуватиме за рішення щодо пакета допомоги Україні, котрі мають бути схвалені усіма 27 урядами країн Євросоюзу.

Дев’ятого листопада, Єврокомісія має оголосити про програму пільгових кредитів для фінансування бюджету України у розмірі близько 1,5 млрд євро на місяць, або 18 млрд євро на весь наступний рік.

Для виділення цих коштів потрібно внести зміни до бюджету Євросоюзу, що потребує додаткового узгодження.

Нещодавно міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Угорщина не буде вносити внесок у довгостроковий спільний кредит ЄС для підтримки державного бюджету України.

“Ми готові продовжувати фінансову підтримку на двосторонній основі, на основі двосторонньої угоди між Україною та Угорщиною. Але ми, звичайно, не підтримуватимемо жодних спільних запозичень Євросоюзу в цій сфері”, — сказав Сіярто на зустрічі міністрів закордонних справ Центральноєвропейської ініціативи в Болгарії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦