Колишній посол США в Києві Стівен Пайфер розповів про групу республіканців, які сумніваються в допомозі Україні.

Як сказав ексдипломат, старший науковий співробітник у Brookings Institution в інтерв’ю ТСН.ua, в Республіканській партії є крило MAGA, яке сумнівається в тому, чи потрібно допомагати Україні. Тому республіканці можуть менше підтримувати Україну.

“Україна загалом користується двопартійною підтримкою в Конгресі США від початку 1990-х років, і це, ймовірно, триватиме. Проте крило Республіканської партії MAGA (від слогану Трампа на виборах-2016 Make America Great Again – ред.) почало сумніватися в підтримці України, і я хвилююся, що ця лінія може стати домінувальною, якщо республіканці будуть контролювати Палату представників”, – пояснив Пайфер.

Вибори у США та допомога Україні

8 листопада у США обирають наступний склад Конгресу на проміжних виборах: всі 435 місць у Палаті представників та 35 зі 100 місць у Сенаті.

На думку експосла США в Україні Джона Гербеста, після проміжних виборів у Штатах підтримка України не зміниться. Навіть попри той факт, що зросте кількість республіканців у Конгресі.

Видання The New YorkTimes стверджує, що російські ботоферми намагаються втрутитися в американські вибори, сподіваючись, що так підтримка України зменшиться.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦