Фіксується просування військ РФ у Донецькій області в районі Селидового та поблизу Вугледара

Українські сили домоглися просування на території Курської області, тоді як російські війська посилюють наступ на Донеччині, зокрема поблизу Селидового та Вугледара. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також читайте: Росіяни близькі до оточення Селидового – Forbes

Ситуація на фронті

Геолокаційні дані станом на 26 жовтня показують, що ЗСУ досягли успіху на південний захід від Ольговки та на схід від Колмакова, що поблизу кордону з Росією. Водночас російські джерела заявляють про атаки українських сил біля кількох населених пунктів, зокрема Зеленого Шляху, Дар’їно та Плехового.

У районі Селидового на Донеччині російські війська продовжують наступальні дії. Відеозаписи від 27 жовтня свідчать про підняття російського прапора над будівлею місцевої міської ради, що може вказувати на просування загарбників у центр міста. Водночас інформація про контроль над західною частиною Селидового ще не підтверджена.

Крім того, аналітики зафіксували просування російських підрозділів на південь від села Вишневе, що розташоване неподалік Селидового. Ситуація на цьому напрямку залишається динамічною, і сторони продовжують активні бойові дії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦